Orientering med Google Maps

Tack vare Google Maps behöver vi inte åka långt för att besöka NewYork eller Madrid. Med den här appen kan eleverna arbeta med orientering, hitta kända platser och se hur olika byggnader och berömda museer ser ut.  Street View funktionen tillåter oss att promenera runt och se oss omkring många städer i världen.

I språkundervisningen Google Maps hjälper oss att träna prepositioner, förstå eller beskriva instruktioner.

Elever i steg 2 (åk 9)  har arbetat med en orientringsuppgift på spanska. De fick i uppgift att besöka Museo del prado,  svara på frågor, sedan beskriva vägen mellan ”Museo del Prado” och ”Museo Reina Sofia”, titta på El Guernica, svara på frågor, och därifrån till andra kända platser i Madrid. Därefter skulle eleverna med hjälp av google Maps hitta lämpliga platser där man kan äta lunch och slutligen skriva en dialog om vad de skulle vilja äta på restaurangen.

Uppgiften uppfyller följande delar av ämneskursplanen:

Kommunikationens innehåll

  • Personlig information; ämnesområden som är välbekanta för eleverna; vardagliga situationer, intressen, personer, platser, aktiviteter och händelser; åsikter, känslor och erfarenheter.

Reception

  • Tydligt talat språk och enkla texter som är instruerande, beskrivande och kontaktskapande, även via film och andra medier.
  • Information och meddelanden, till exempel reklam, tidtabeller och notiser.
  • Olika sätt att söka och välja texter och talat språk från internet och andra medier.

Produktion och interaktion

  • Presentationer, instruktioner, meddelanden, berättelser och beskrivningar i sammanhängande tal och skrift. Samtal och skrivande för kontakt och kommunikation.

Här är uppgiften:

 

Annons

En reaktion på ”Orientering med Google Maps

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s